Wednesday, December 9, 2009

just kami...adik bradik.....


nur faten ariffah n muhammad faisal

rizki ku yg chumel..muaahhh....

faten yg gedix...

kami kesenggalan dwaktu mgrib....
yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Friday, December 4, 2009

new n3....

noting 2 say la..
aku drumah...
bgn tdo jer on9....
itu dah jadi rutin aku...
benti just utk kemas umah n masak memasak....
huhu...
keBOsAnan meLanDa dirI....
tp myb ahad nnt nak balik ke UKM sebentar....
menyiapkan keje yg sepatutnya...huhu
semoga keje aku berjalan dengan lancar....
ni gmbr bersama adik2 aku...si faten ngn farhan..ketika kami bosan....
huhu...

aku yg kebosanan....


bersama adik2....

yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Saturday, November 21, 2009

hEpi + TensYen=kegilaan terhadap diriku....

ader kisah hepi n tensyen...
aku mulakan dengan yang hepi...
yg hepi...
dlm msg2 bz...ktorg luangkan mase kua bersama...
kami g beramai-ramai bermain boWling..
yeAy...
best melepakKan diri bErsama2....
samPai rase x mau balIk uKM ni..
huhu...
best...
plan dr awal just same2 ngn azie, izzati n aisyah...
then...
secarA x sengaja...
terYM cik an...
ak pun trus mengajak dier JoiN..
yeaY..
lg ramai lagi besT..akhirnyer...kami bukan ber4 je...
tp ber9...
aku,syah,zati,azie,rifhan,ace,dila,ipin n fendi...
pergi membaliNg bola kearah yg sepatUtnye..(bowlIng)..
hehe...best...ni antara pic2 smpat kami snap....



posing after penat membaling..ekeke..depan ampang bOwL...

aku yg penat..smpai xleh posing dengan baik..hehe...


kami mmg enJoy....


with ciK ann..nasib dier yg on YM pg2...leh djemput join skali....


2 kumbang diantara 7 bunga....


kami mmg ske merapu....hahaha..eskelator pun jadila....


ye...itu kisah hepi....
yg tensyen nyer...setelah berhari-hari aku doK melEpak kaT UkM ni..
penYelia TersaYAngku..ENCIK AZMI AZIZ....ckp..jmpe after raye...
huu..sabar2..hoPe Allah permudahkan segala urusan ku...
aku akan pulang kerumah pada keesokkan hari,...
huhu......
sekian....



yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Wednesday, November 18, 2009

salam rabu

::aku di UKM kembali...::
::menyiapkan paper projek..::
::semoga aku dapat siapkannya secepat mungkin..::
::dh bosan dok sni...::
::rindu kesedapan katil drumah...::
::aduiyai...::
::br jer anta bab 1  n soal selidik kat penyelia td...::
::hOpe smua berjalan lancar...::
::n ::
::dapat aku pulang kerumah dengan tenang...::
::huhu....::


yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Wednesday, November 11, 2009

ooo...baliK kg..ooo...baLik kg....

alhamdulillah....
rni selesai segala perjuangan untuk sem ni...
secara rasminya...sem 5 telah berakhir..
tinggal 1 sem untuk berhempas pulas...
berhempas pulas sehingga menghempas kepala kelantai...


ekekeke....


urm...
jap g mayb mak abah akan smpai..
aku akn tinggalkan UKM ni sebentar...
pulang untuk merehatkan minda bersama keluarga,,
rindu smua2 yang kat rumah nun...
moga perjalanan ku selamat.....
amin.....



 UKM tetap dihatiku....


yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Tuesday, November 10, 2009

EsOK?????

esOk???
yeAY...bis exAm...petaNg abaH amik..Nak balik UmaH yeaY..
besT GilEr...smpaI naiK giler jaP...
hehehe..
sje nak mengeposT n3 sKit nI..
pasnI nak stdy..
soK papeR laST...
x sabar...
ni pun guna laptOp aisYah..
2 Mlm dh meLEpak kat KIZ ni....
stdy sme2 dier....
sje x nak bwK lptOp sndiri..nak mengelAkkan laGHo..
seMoga akU dapAt jawAB exaM soK sebaIKnya...
amiN...
lalala~~


gmbr sem lepas..aisyah ediT jadI cam kucIn...ekeke...sengal mengaL..

yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Monday, November 9, 2009

hati ini milik Dia...Hanya Dia...

manusia...
susah nak diungkap dengan kata2...
kadang zahir nya baik..tp naluri nye..Dia saje thu...
zahir nampak x baik...tp naluri nyer...wallahualam...
Jangan kita pandang luarnya gembira..tp hakikat dlmn kita x ketahui...
sbb segalanya hanya Dia yang maha mengetahui...
kite x boleh menjadi seseorang yg perfect...sbb kita manusia...
tp kita boleh mencuba menjadi sebaik-baiknya....
menjadi sahabat kepada kwan2 bukan perkara mudah..
tp boleh mencuba sebaiknya...
jadila kawan yang tika gembiranya kita ada..
tika sedih nya kita berada dekat dengannya...
hari ini....baru aku kenal...mana sahabat..mana kawan...mana teman...
.
yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

kenapa??

kenapa aku rase aku sedih teramat sekarang?
knp org lain susah nak fahami aku??
kenapa aku je kena bersusah untuk orang lain??
knp aku je kena peka perasaan kwn2?
kenapa??
kenapa aku je kena jaga perasaan korang??
saat aku tgh rase buntu,down..xde sape nak peduli...
xde sape nak dtg bg smgt kat aku...
kcuali 2 org...
sue..ko bg smgt kat ak sjk mlm td..
fendi..thanks amik brt psl aku..
thanks sbb jd kwn aku...
moralnya disini aku dapat...
jangan terlalu buat baik untuk orang lain..
sbb x semestinya aku dapat ape yg depa dapat...
walaupun ak xda niat nak dbls sglanya...
tp phmla sikit ati kwan...
ati orang yg dsyg...
 so..mulai arini...aku mls nak berbuat terlalu baik..
mls nak pk orang lain dlu baik ak pk dri sendiri dlu..
jgn plik kalo ak dh jadi lain...
sbb korang yg nak ak jadi mcm ni....

p/s:korang tu refer kpd org t'tntu....

yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

aku nak jadi diri aku??

...aku dh deaktivekan akaun FB aku...
...aku dh delete YM dlm laptop aku ni...
...aku dh kuakan simkad aku dlm nset aku....
...mls aku nak pk orang lain..sbb orang lain x pernah nak pk perasaan aku...
...asyik aku je kena mengalah....
...bek aku fokus kepada study aku...
...aku dah xde ape2...



yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

AyAt2 jiwaNg...

muahaha..
ni smua dr sahabatku...
eja@khadijah..
hehe
sje nak letak kat sni...


yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Sunday, November 8, 2009

aku lahir di KUALA LUMPUR...

nape la ramai sgt ingat aku orang perak...esoecially org bota..
sbb aku dok perak lame k..
dsni aku nak trgkan..aku bukan orang perak...
pernah membesar je kat sana...
n just ayah aku je pure perak eh..
mak pun lahir kat n9...
huhu..
yela..xleh nak ckp ape la..2 thun je kot dok KL..
pastu 18 thun la perak..pindah randah dlm perak jer...
yela..ikut mak..polis yang kuat berpindah randah..hehe..
but now...dok dngeri selangor..dh 2 thun dh.,..
myb 2 thun lagi pindah n menetap trus dperak..
x caye..meh ni...aku tunjuk surat beranak aku..ekeke...
inteprem skit my surat branak....



yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

balik kG???

yeay!!aku dh mula siap2 packing barang...
x sabarnye nak balik rumah..
"home sweet home"
ekeke...
urm mayb abah yang akan datang amik rabu nnt..
tp kalo mak ader OKT kena hantar kat kajang,mak je dtg amik..x yah susahkan abah..
x kisah la mana2...jnji dapat balik umah...
yeaY...
hepi giler jer rase bile pk rumah...
tp x sedar,ada 2 paper lagi aku kena lalui..
hihi...
xpe...aku dh ader semangat study sekarang..
kurang dh melagho2 ni...
sbb pk nak balik dh ni...
adik2 ksygn ku semua...
mst korang x sabar tgu eya balik dh kan..
hehehe..
korang nak membuli akak korang ni kan...
sabar2...
adik ecai...eya x sabar nak dgr cerita kamoo psal awek tu..
smpai kena marah2 dengan mak..
ekeke..kesian kamoo...tula..kecik2 mane leh bercinta...
kan padan muke kena kutuk...dhla kamoo ader 4 akak yg glr2..3 abg yg x mcm abg otaknyer..
ready untuk jadi bahan la dis week..coz smua balik kot mgu ni...
ok la..

me with my lit bro...muhammad faisal

mau stat study balik ni...
Jom...
chaiyoK2...
tatata...

amiGos.....


yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

Saturday, November 7, 2009

tertarik n dtarik......

benda ni diambik dr 1 blog...kredit 4 http://cutepinkybabygirl.blogspot.com/ ...
agak tertarik aku membacanyer..n hOpe...My tUt...membacenyer jugak...

sila bace kepada pakwe2 dluar sana.....

  • setiap kali si awek ni call korang, and tetibe talian terputus. si dia mungkin tak kan call korang balik. tapi korang wajib tahu yang sebenarnye si dia masih menunggu di sisi telefon dan mengharap korang akan call semula sebagai bukti korang belum puas mendengar suara nya.....

  • bagi perempuan, kalau korang tak call, itu bermakna korang tak pedulikan dia.

  • bila si dia cakap die rindukan korang, itu bermakna si dia sangat berharap korang ada di sisi nya pada waktu tu...

  • si dia mungkin akan cakap 'taknak' kalau korang pelawa untuk belikan dia apa2. tapi jauh di sudut hati nya, dia berharap barang tu akan jadi milik nya....

  • setiap kali si dia merajuk, sesungguhnya si dia hanya mengharapkan korang bersungguh2 memujuknya...

  • perempuan biasanya selalu ingin diberi perhatian & belaian manja.

  • jangan sesekali melebihkan kawan perempuan korang daripada dirinya!

  • perempuan pantang betul kalau lelaki amik masa untuk bersiap mengalahkan dirinya.

  • si dia akan cepat kecik hati kalau korang selalu mempersoalkan fizikalnya. si dia akan berasa sangat rendah diri kalau berada di sisi korang.

  • si dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya. dan si dia mungkin selalu membandingkan korang dengan lelaki2 tuh. tapi pecaya la, cinta si dia hanya untuk korang & tak kan pernah berubah. si dia hanya nak korang ubah sikap buruk korang tuh sebab si dia sayangkan korang. tapi, itu bukan alasan untuk korang amik mudah pada hubungan korang tu.

  • sikap amik berat si dia kadang2 merimaskan korang. tapi percayalah, sekiranya seorang perempuan tu tak amik berat pasal diri korang, perempuan tu sebenarnya langsung takde perasaan kat korang!

  • perempuan ni kadang2 lebih suka fikir tentang masa depan. so,korang kena la faham kalau si dia kadang2 cerewet & memilih dalam segala segi!

  • perempuan sangat suka kan suprise!!

  • jangan sesekali ucap kata cinta kalau korang tak betul2 memaksudkannya.

  • sekiranya seorang wanita menitiskan air mata sebab korang, itu tandanya korang dah betul2 mengguris hati dia...

  • seorang perempuan mungkin susah menitiskan air mata dihadapan korang, kerana si dia tak mahu korang tau betapa hatinya terluka atas perbuatan korang..

  • perempuan paling benci pada janji yang tak ditepati!kalau masih tak pasti, jangan la bagi harapan pada dia!

  • pada hari2 tertentu,si dia mesti akan selalu teringatkan korang. tambah2 lagi bila si dia tengok couple2 lain bermesra di saat korang takde di sisi si dia..

  • jangan sesekali membiarkan si dia dalam jangka masa yang lama. si dia dia akan berasa dirinya tak diperlukan lagi dalam hidup korang......


yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

gUmbiraNye hati....

urm...
ber SMS ngn abah...
muahaha..topik utama...mintak topup(huhu..cian abah aku)

aku:salam..abah..tolong topup leh??
abah:ok, insyaAllah jap g abah topupkan
aku:trime kasih..abah jadi ke nak amik eya nnt?
abah:insyaAllah abah dtg amik..nak balik hari ape?
aku:urm..ok..rabu kot..sbb exam abis pagi rabu tu...cakap nak balik kg..dh gerak ker?
abah:ok....ni baru nak gerak....

muahaha....SMS terhenti setakat itu jer...dhtu x smpai 5 minit dpt msj dr easy reload...muahaha...topup dh msuk...

aku:abah,topup dh masuk...thanks...
abah:ok....

hihi...bertapa aku bahgia menjadi anak kepada ayahku..even dier susah ke pe..dier cube penuhi kehendak kami adik bradik...ni pic my dad mude2..hehe..lain glr....

muahaha...lain sungguh...ni aku snap dr lesen abah dlu..ekeke...
but...i luv him..luv him so much........






yg mengepost n3,
EyYa bLUrr...

kemalangan otak sekejap~~

...otakku jem sebentar...
..nape...
...sbb aku malas nak pk kot...
...nota depan mate...suh d bace..tp aku jst melihatnyer...
...mentang2 gap exam lame...
...kemalasan melanda diri....
...huhu...
...tp pg2 ni dh xde mud...
...nape...
....hnye Dia yg thu....
....apepun....
...aku kena kuat...
....aderkan mud tu walaupun tgh xde...
....now...
....lyn sinar FM...lagu jiwang2 sikit...
....huhu...
...nape yer????
...nape benda ni berlaku....
...la...dh lumrah la..perempuan kan aku ni...
...apela.....




!!!SENGAL!!!

Friday, November 6, 2009

wat??????

cONfiUS!!!!

ader yg x kena ni???

urm...
mcm ader yg x kene..
apsal eh??
aku ader buat salah ker??
kalo ader bgthu la..
jgn senyap menyepi...
aku x suke...
ckp bia trus terang....
kalo ader,ckp ader...
kalo xde...knp jd mcmni????
urm...
konfius hidup aku...
nasib tgh exam..leh bz kan dri..
xde pk bnda2 ni...
ah...
tensyen la..
mak...eya nak balik umah...
x sabarnyer nak cuti....
semoga aku tidak menaruh curiga kepada "dier"...
ya Allah,ampunkan dosaku jika aku ader terpk bukan2 pasal dier....
amin...




eyya blurr......

Thursday, November 5, 2009

meneruskan perjuangan....

bile la exam nak abis ni...
penat dah nak buka2 je mate perkara pertama kena pk...
STUDY...STUDY....
urm..nape aku malas sgt skrg ni..bnda ni mmg kena pk...
kadang2 ilang mud ak nak blaja...sbb ape eh....
myb sbb rindu kat femly..msuk ni mgu ke3 dh ak x balik umah...
xpernah2 mcm ni....rase x sabar nak bis ni smua..nak balik...lepak kat umah..
tp perjuangan belum selesai...aku kena selesaikan dlu.....
sok ader paper...paper yg ak rase ak telah silap amik sebagai PB...
tp nak wat cmne..redah jer la...60 mrkh 4 exam 2moro...
stdy2...muahaha......

ok...

aku kena pergi dlu...

stdy2.....

sok exam...

chaiyok2......

tata.....




eyya blurr......

Wednesday, November 4, 2009

n9 n3.....

muahahha
ritu berkesempatan balik ke rumah makcik di bahau n9...
best jugak..lepak ramai2....penuh umah....main2 game...g snap2 gambar rith mereka2...ainn (my lubly kezen), ana (my sis), zaki (my lup),mamat@boy (boy ainn), adib (my kezen) n bobot (merangkap kwn2 depa)...ni antara gmbr yg tlh d snap oleh kami pada ptg itu..di sawah...kampung Lonek n9....hehehe....


ni bersame mereka....diats nun kezen n dier nyer boy...bwh nun ak n mu lup la..ekeke...

kami....lalalala~~


my sis...aku suke candid ni.....

 

eyya blurr......

Tuesday, November 3, 2009

nur fatihah oh nur fatihah...

eiiiii....
eya...ko kena blaja la..jgnla mls2...ko x sian kat mak ayah ko ker???(dlm ati ku berkata2)

huhu...sape x sian kat mereka...penat mereka besarkan aku jd org..tp aku main2 lak kan...
esok paper ekonomi n politik bandar..tp mcm xde ape jer aku ni,..cam rileks milek jer...mane leh cmtukan
(kena ckp kat diri sndiri) ...huhu,...
xpe2...
urm.....
.
.
.
.
.
.
.
fatihah....
..
.
.
.
.
.
.u can do it!!!
.
.
.
.
.
.chaiyOk!!!.....
.
.
.
(motivasikan diri sendiri) 
ekekeke...

p/s:belajar la untuk diri sendiri.....



eyya blurr......

parent in law???

 ekeke...
urm..akhirnyer  terlepas 1 perkara paling aku gerun..iaitu jumpe parents dier...
hehe..dh jumpe..ilang 1  beban..awalnyer yg gabra glr..tp leh control gabra tu...
bertempat di BBB TOMYAM bangi..kami smua bertentang mate..aku ngn femly aku...n dier ngn femly dier...
skrg...kami lagi btol2 yakin sbb smua dh drestui...xde yg x ske or ape2..walaupun sblm2 ni mmg dh yakin..lbh yakin ble dh jmpe parent dier even parents ak dh lame dier jmpe..stat sem 2 ritu...
apepun kami berdoa...kami akan lebih drestui..sehingga ke akhir hayat..coz kami terlalu syg antara 1 sma lain....
Ya Allah...dekatkan jodoh kami..jauhkan kami dr hasutan syaitan yg dlaknati....n kekalkan hubungan kami smpai ke akhir hayat.....

xdenape perlu ditulis...ngee~~

ngee~~
xde topik..rni br gatai2 tgn nak tgk blog ni..n betulkan ape yg ptt...
exam x bis g ni...ader 4 paper g..adui...mls menguasai diri...
td pg2 dh g brekpes ngn dier..ngee~~
tgh2 sembang my mum msj dier..tnye alamat...aik..plik lak ni...
dhtu dh lame br ak brani tnye mak...nape mntak alamat dier...
mak main2 ckp sng nak msuk minang..ngee~~terpk gak,kalo la leh..ekeke....(gatai)
mak mntak sbnrnyer nak wat claim perjalanan mak ke JB ritu...huhu...
apepun miss u mum...so much..very mucH!!.....


eyya blurr......

Thursday, October 29, 2009

MEnci aKU menCI!!! Benci dan terus Benci....

huhu..
tensyen glr...
ingt nak mencantikkan blog ni..tp lain jd..
cam nak /.';@$%& jer rase..tapi x leh..sabar2...
huhu..xpe2..pasni aku cube wat lain..xde keje tgh exam2 ni kan..
adui..perut keroncong...nyanyi lagu rap dh ni..lapa..tp ari ujan..
sabar ajer..hujan rahmat kan..kalo x,nnt tdo x tng lak..ekeke...
xpela..nak g godek2 ape yg ptt ni..cntikkan or burukkan..tp xpela buruk pun bkn nak siarkan kat org..sndri2 nak bce..ekeke..
k...daaa..lapa...

p/s:cube membaiKkan mud sndiri...

Tuesday, October 27, 2009

br 1 paper...


urm..
br lepas 1 paper...ader 6 lagi paper yg lg berat nak aku pikul...ader 4 major lagi..
waaa..
xpe2..nila dugaan sebagai seorang yg bernama "student" kan...kalo nak senang..g kawin cpt2..jd housewife jer..eh2..tu pun ssh jugak..ekeke...
ni tgh mud stdy dtg pagi2..kul 7 dah ready open my note...belek2..tgk2..usha2...tertengok lappy aku ni lak..adui..g open ym..open Fb..dh lagho dhni..huhu..tu la dugaan besa aku...lappy oh lappy...
urm...
ni pic yg d snap 2 week ago..with my adik2...yg smua nak interframe..hehe..but..i miss dis moment...






Wednesday, October 21, 2009

exam oh exam...

waahhh...exam dh makin dekat..
stdy???blum stat g ni...asaiment msih ader...
fenin2 pk pasal bnda ni....
urm.....
xpela...i try my best k...fatihah boleh...chaiyok2...
huhu.....
mum,dad n my femly n frenz...
wish me luck k...
doakan kejayaan aku....
mum n dad..eya mntak restu yer.....

Friday, October 16, 2009

aku dirumah

yeaY!!
akhirnye ak smpai jugak drumah pda pukul 6 petang smlm..
best..leh release tensyen..smua sibling ak balik...
so dpt kumpul ramai2...
esok bersamaan ari sabtu,insyaAllah...adik bradik ayh aku nak dtg umah..
kena msak2 g..penat..hehe...
xpela..jnji bhgie kan..(ade kene mngena ker?)ekeke...
urm..misi rini..siapkan keje yang tertanguh..
xmau nnt kena bsg...ngn sorg dak tu..ekeke..
semoga misi ini tercapai...
hua...
malas..........................................................................................................................

Monday, October 12, 2009

surat unTuk mak & abah 1...

mak..abah...
disaat ini eya rase rindu sgt ngn mak abah..
dh 2 minggu eya x jmpe mak abh..lame eya rase...
tp eya bz..eya byk keje...bkn eya sje x nak balik..
eya thu, mak abah ske eya balik umah kan..eya kan tukang wat riuh rumah...
mak smpai x kisah kalo eya nak balik tiap mggu kan..
tu la kasih mak abh kan..
eya syg mak abh smpai bile2...
abah...eya mntak maaf..
eya jarang call abah...mcm kdg2 pk eya kejam..bile eya nak topup br eya cr abah...
eya mintak maaf skali lagi...
tp eya x pernah lupekan abah...tiap kali eya call ana or mak..mst eya tnye pasal abah...
eya rindu abah...eya sayang abah...
mak..eya pun syg mak sgt2...
mak mst terasa eya dh lame x balik umah kan..
mgu ni eya promise..ape pun jd eya nak balik umah..nak jmpe mak abh n adik2 kat umah tu...
eya rindu kalian.....
eya nak exam...eya mintak smua berkati eya ye mak..
doakan eya bleh jawab...mak doakan eya berjaya dunia akhirat...abah pun sme yer...
eya sgt2 memerlukannyer...
eya nak bis blaja dah..dhtu eya cube cr keje baik2 ye...
eya nak tlg mak abah...eya x nak mak abah rase susah..
eya nak tolong orang yg banyak berjasa kat eya...
22 tahun umur eya..eya dah patut balas smuanya...
tu janji eya kat mak & abah...
eya akan ingat smua jasa yg mak abah bg slame eya membesar ni...
eya sayang u all...
xde sape leh dapat syg yg sebanyak ini dari eya...
sbb eya thu...kalau xde mak abah..eya xkan ada kat dunia ni..xkan berjaya smpai skrg...
k la mak abah...eya nak wat keje...eya x sabar nak balik jumpe kalian...
eya syg mak abah sgt2..eya syg keluarga kiter...eya syg eja,eki,ana,faiq,farhan,faten n adik...
syg sgt2...
love u all so much.........
miss u...


ur doter,
nur fatihah ahmad siaaimi@ NFAS......

Sunday, October 11, 2009

mud kembali OK....

huhu..
dh ok skit..
dh kurang skit dr sedih..
insan yg buat ak sedih dh mntak maaf....huhu
urm...
aku rindu kawan2 time form 6..
tetibe je rindu menjelma...
kwn2 baik aku...SUE,nOnO...korg insan paling best aku pernah kenal....
my grOup dlu...sue,nono,cho(faIz),oNn,naIM,ct,usIN n akIm..urm..but sorAnG ni..ssh naK ckP skit...
sUE..ko ske wat aku ngis..sbb dgn ko sng ak nk cite pape..ko sng phm..tp ko ngis,aku lg r ngis..but..ko ttp sahabat dunia akhirat aku..xde sape leh pertikaikan...
nONO..ko kwn glr2 aku..myb sbb kite dh kwn lame..ko glr..ak bertmbh glr..ko slalu wat aku n yg lain2 gelak..miss u nono..tu aku suh mik ukm ko xnk..ko nak dok ujung utara tu jugak..ekeke...
but..aku hOpe smua yg terjalin akan trus terjaliN..
MIsS U aLL so MuCH..muahaha...


my luvly team..forever n ever....



mUHasAbah cInta...

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Saturday, October 10, 2009

kesedihan melanda..

rni..aku trse sedih glr2...
mcm ape je aku rase..
mcm2 ak pk..cam nak kua dr ukm ni pun ader..tp nak kemana...
nthla..aku thu skrg aku nak bersama femly aku je...aku x perlukan org lain nak hiburkan aku...
mak..abah..eya nak balik umah..sedih yg teramat2 skrg ni...
tp eya redho andai ini takdirNya...
ya Allah...kuatkan ati hambamu ini.........

Friday, October 9, 2009

selamat ulang tahun ke-2 PERCOUPLELAN kiter...



ekeke..tajuk agak mengedik jer kan..tp btolla..smlm sbnrnyer hari ulang tahun kami...event sbg kapel jer...tp byk bermakne...pada tarikh ini la Si Dier melamar aku mnjd kekasihnya...8/10/07...tarikh keramat tu..sape sangke n aku pn x pnh sangke aku akn berkapel dgn my lup tu smpai skrg..2 thun dh..insyaAllah,kalo ada jodoh nak smbt ulang thun yg ke3 sbg tunang plak...waa..bestnyer...sbb next year kami dh bis blaja..x sbr nak grade same2..n wat pengetahuan smua, my lup aku ni la kapel paling lame aku..huhu...slalu aku mudah bosan..paling kuat pun 6 month only..but now...2 years dh..ekeke...sronok2...papepun kepada my Lup tu..selamat ulang tahun ke 2 perkapelan kita...smoga kasih yg dibina drestui,diredhai, dan kekal slamanyer..kiter syg kamoo sgt2....

adiah kecil dr dier...kecik tp bermkne..aku x mkn2 smpai skrg...huhu

SP da best....


next sem last for aku n kgkawan..waa...best ke sedih pun aku x thu..yg aku thu,pas bis je sem 6 segalanya akan berubah...
dunia belajar dah xde...dunia lain menjelmakan diri..smua akn jd lain..kengkawan yg akn pasti dirindui..kwn gaduh n smua2...sains Pembangunan student@ SP team mmg meninggalkan seribu 1 kngn...yg pasti drindui kiter smua...
aisyah..kwn baik ak diUKM ni..ak akn rndu kmu slalu syah...geng2 yg best..fendi,ayub,ipin...korg mmg sporting..ayub..kwn yg pnh rapat ngn aku dlu..ko mmg best even kdg2 menyakitkan ati..fendi,ko mmg kwn terbaik..byk tlg aku..thanks ye...IPiN..ko kwn gelak kami..ko yg x pnh serius akan aku ingt slalu....n geng2 SP yg lain..eja n zati..my team gosip2..ekeke...rifhan,dila,ace,fara n lain2 la..x lrt nak taip dh..hehe..korg mmg best...jgn lupekan aku eh...rifhan si kecik dlm kelas..sory,aku pernah anggp ko agk sombong..tp ko mmg sebaliknyer...x sgke kite leh jd kwn yg sempoi..hehe..syg korunk..love u all..u all de best.....

salam JUMAAT..

ari yg indah...
penghulu segala hari...hari JUMAAT...
ekeke..xde bnda nak diwat..buhsan btol...tp asaiment melambak2 mintak disetlekan..
xpe..jap g aku setlekan kot..waa...
rini pestime kels dr hair abis awl dr biase..dak2 kelas punye la ske..
hehe...ptg ni ader kelas tutorial..x tau nak g ke x..tp smlm dh present part ktorg..so mcm mls nak g..huhu..sory kpd smua..myb ak x g kelas ptg ni..hehe...
abis mgu ni..tgl 1 mgu je g nak bis 14 mgu blaja..pastu 1 week for stdy..n 3 week for exam..waa..takutnye..ngee~~
then..bis je exam..cuti sem yg ak rase xkn cuti..kena siapkan paper work aku..

Thursday, October 8, 2009

SEJARAH @ HISTORY..

~~sejarah aku rajin meng en3..
~blog dh lame buat...
~~tp cam xde bnda...mls...
~~stat balik bile praktikal....
~~seorg abg tu@kktgn Opis menegurku....
~~dier komen kat blog aku ckp post la byk2..nnt dh pndah rndah..
~~waa...tq abg wan..sbb abg wan la eya mengAktIFkan balik blog yg sepi n xde bnda ni...
~~kpd abg wan...kawin jgn x jmput..hehe...thankS a Lot ye Cik Abg syaZwaN.......sape2 nak bce blog abg wan tu..cr je kat tepi blog list ak tu.,..hehe..promote2.....

dr penin bertambah2 penin....

...glier...tensyen glr rni....mcm x tdo jadi sia2......
....letih...sungguh letih....sbb smua jd x guna....


waa..disaat ini mmg kepala aku tgh biul..sesaat PUN tidak Tdo rni...
tp apbla keje x jd ape...bertambah biul kepala aku...
saat mcm ni aku rase dok lepak umah perkara PALING2 BEST dilakukan...
ee..cam mane aku ni..1 sem je g kan..xkn tu xleh thn...sdgkan 2 thun dh aku lalui bnda ni...
mak, abah....tolong doa2 anak2 mu ni berjaya dunia akhirat eh...
permudahkan segala2 nye...rase cam down lak rni..aip2...
FATIHAH ko boleh..usaha lebih skit..tenang,sabar,n jgn putus asa...
chAiYok2!!!!!!...............

Wednesday, October 7, 2009

kepala ku yg dh fenin...

ntahla...2 hari ni kepala penin ke skit aku pun x phm la...
cam nak pecah je kdg2...
dgn selsema n btuk lak..lame x skit cmni..
keje lak melambak2 kena pk...exam nak dekat..
adui..runsing glr aku cmni...mak abah,eya nak balik umah....
tensyen....

smlm ader lak sorg mamat tu,aku tnyer elok2 dier leh jwb wat aku skit ati...
eee...mmg poyo meraban tol lak dak tu...nasib aku ok g..kalo x sia2 ko kena maki dek aku..waa..kasar nyer aku...huhu....

Monday, October 5, 2009

SaHabaT???

hayati la lirik lagu ni kalo rase anda sahabat kepada sesape...

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Sunday, October 4, 2009

ari semalam..

smlm..
kami beramai2 telah ke umah ace..
mcm2 dugaan kami dpt untk smpai ke rumahnye...
kire2 mase yg tlh diambil stat dr ukm ialah slame 4 jam..sdgkan ace dok srmbn jer...
huhu..train tlh delay bpe kali nth..
smua tensyen,tp hepi tu ttp ader..xpnh ktorg kua secara ramai2 mcm ni..budak laki dh sedap mkn,ktorg kat dlm ukm g time tu..hehe...
ni gmbr yg tlh dbuat video oleh aku...
tonton la..kpd geng kosmate yg xde..sory 2 say la eh..tp bkn slh aku..waa...

Friday, October 2, 2009

projeK pg td bersAma aisYah..hehe


aisyah disebalik bunge...


aku yg kelihatan agk sengal mengal...


aisyh yg x bpe nak pndai snap...hehe..sory syah....


kami nak ke kelas ni....

petang jumaat yg busan.....

waaagghhhh...
busan glr petang ni....
slalu time2 camni xde kat bilik ni...
balik umah or g je mane2...
ader aisyah kat bilik..dier tgh tdo..bls dndam mlm td sme2 wat keje smpai x tdo sgt...
ape plan rni yer??mlm t dah plan ngn aisyah nak g tgkap2 gmbr...
eSOk??
yeah!!...esok ader agenda same2 dak koS...akan beraya ke seremban iaitu rumah Ace@ marziah...
myb akn bertolak dr ukm ni pada pukul 10 pg...
huhu...sory ye my dear..sok laling nak kua ngn membe2..awk dok kolej baik2 yer...ekeke...
rni x jmpe awk g...windu...ek eleh..hehe....gatai je ayt aku kan...



Tuesday, September 29, 2009

budaK-bUdaK laKi dlM faMIly aku....



adik laki aku..muhammad farhan..abg aku..mohd farishukri n my bongsu muhammad faisal...



muke2 ini lagi....tp tukar org lak...ujung kiri adik laki aku yg 1st muhammad faiq...


mereka ini jejaka perasan....
nggee~

Thursday, September 24, 2009

yeAy..raye raye...

ekeke...
rayer ke 5 pUn excited g ker??...ekeke...
papepun biala excited pun..yela..raye sthun skali..
thun ni duit raye sikit jer dpt..yola..dh besar..waaa...
thun dpn insyaAllah x kn dpt trus..yela..thun dpn dh bis blaja..nak keje..
ekeke..
papepun, ari rayer thun ni agk bermakne gak sbb thun ni mlm raye dh ader kat kg..x penah dbuat sejak bertahun lamenyer.....
Jom lyN pic2 raye ni....





Wednesday, September 16, 2009

saLam aiDiLfitri......

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN...
DI KESEMPATAN INI, SY NUR FATIHAH BINTI AHMAD SIAAIMI MEMOHON SERIBU KEMAAFAN KEPADA SEMUA ANDAI TERSALAH KATA, TERLEBIH CKP N TER2 YG LAIN...

giler!!!excited tol rase nak balIk....
huhu...

Sunday, September 13, 2009

berbuka pUasa...


ni kami yG agaK kelaParan seMentara menUnggU aZan...



peh...tomyaM kat BBB TomYam mmg mengasyIkkan..pedas..pekat..urm..sedap...

exCited!!!!

waa....
x sampai semiggu lagi nak raye...
best ke thun ni???
mcm x brape je...yela..kakak ak blik umah mertua dier thun ni..
adui..pestime smbut 1st raye tanpa kak eja..mst akn rase lain...
aku pun lg 3 hr myb akn pulang ke rumah..x sabar rasenyer..nak kemas2 umah..
excitED!!!!
ngee~~

Friday, September 4, 2009

waaa...petang yg buhsan....


petang jumaat yg buhsan...
kalo ikut ati bleh blik, aku dh blik dh rni...
tp sok..adui..mendebarkan...
huhu...
ape nak dbuat rni???
untuk 1st time thun ni puase kena beli mKnn sorg2 n sndiri kat cafe...
waa..rase cam ape lak..
x ske rasenye..
tp nak buat cmne..dier xde..bLik jB...so..kena berdikari dier ckp..
waaa..sedih2...

Jom layaN dis Pic...
tp....ape kena mengena dis pic ngn statement di atas???hehehe...
aku pun x phm...
just rndu ngn kengkawan kot...
pic ni dh setahun lps aku rase..
last lepak ngn membe2 baik time f6 dlu...
so...lyn la pic ni...

Thursday, September 3, 2009

aku suke aYaT ini..

Version 1
=========
Dia kata dia kawan baik saya
Dia kata hanya saya saja yang dia percaya
Dia kata dia tak tipu saya
Dia kata dia takkan tipu saya
Dia kata dia hanya beritahu saya saja
Dia kata macam-macam
Saya hanya percaya

Rupa rupanya dia tipu saya
Dia cakap dengan orang lain macam ni.
Dia cakap dengan saya macam tu.
Dia penipu!
Macam mana saya nak percaya?

Muka dia baik
Selalu buat orang rasa kesian
Tapi sekarang bila saya tengok muka dia
Saya rasa menyampah
Saya rasa nak lempang
Saya rasa nak tembak dia saja
Saya rasa nak hapuskan dia dari pandangan mata saya
Saya harap dia takkan muncul lagi di depan saya

Walaupun saya akan jumpa dia juga
Saya takkan hiraukan dia lagi
Dia hapuskan kepercayaan saya
Dia permainkan persahabatan kami
Saya rasa sangat marah!

Saya tak perlukan dia
Dia hanya memeningkan kepala saya
Dia sangat membencikan

Saya terpaksa benci dia
Semoga Allah dapat maafkan saya

Version 2
=========
Perempuan jahat yang bertopengkan muka kesian
Mulut manis
Hati busuk
Senyuman manisnya amat membencikan
Gelak ketawanya amat menyakitkan

Perempuan jahat yang bertopengkan muka kesian
datang kepadaku
Dia taburkan pelbagai kisah sedih kepadaku
Dulu aku rasa simpati
Kini tidak lagi
Kerana aku tahu perempuan jahat ini
Tidak harus diberi muka

Perempuan jahat yang bertopengkan muka kesian
Aku harap dia bukan kawanku
Aku harap dia tidak datang kepadaku
Aku harap dia pergi jauh-jauh
Aku harap dia tidak senyum kepadaku lagi