Thursday, October 29, 2009

MEnci aKU menCI!!! Benci dan terus Benci....

huhu..
tensyen glr...
ingt nak mencantikkan blog ni..tp lain jd..
cam nak /.';@$%& jer rase..tapi x leh..sabar2...
huhu..xpe2..pasni aku cube wat lain..xde keje tgh exam2 ni kan..
adui..perut keroncong...nyanyi lagu rap dh ni..lapa..tp ari ujan..
sabar ajer..hujan rahmat kan..kalo x,nnt tdo x tng lak..ekeke...
xpela..nak g godek2 ape yg ptt ni..cntikkan or burukkan..tp xpela buruk pun bkn nak siarkan kat org..sndri2 nak bce..ekeke..
k...daaa..lapa...

p/s:cube membaiKkan mud sndiri...

Tuesday, October 27, 2009

br 1 paper...


urm..
br lepas 1 paper...ader 6 lagi paper yg lg berat nak aku pikul...ader 4 major lagi..
waaa..
xpe2..nila dugaan sebagai seorang yg bernama "student" kan...kalo nak senang..g kawin cpt2..jd housewife jer..eh2..tu pun ssh jugak..ekeke...
ni tgh mud stdy dtg pagi2..kul 7 dah ready open my note...belek2..tgk2..usha2...tertengok lappy aku ni lak..adui..g open ym..open Fb..dh lagho dhni..huhu..tu la dugaan besa aku...lappy oh lappy...
urm...
ni pic yg d snap 2 week ago..with my adik2...yg smua nak interframe..hehe..but..i miss dis moment...






Wednesday, October 21, 2009

exam oh exam...

waahhh...exam dh makin dekat..
stdy???blum stat g ni...asaiment msih ader...
fenin2 pk pasal bnda ni....
urm.....
xpela...i try my best k...fatihah boleh...chaiyok2...
huhu.....
mum,dad n my femly n frenz...
wish me luck k...
doakan kejayaan aku....
mum n dad..eya mntak restu yer.....

Friday, October 16, 2009

aku dirumah

yeaY!!
akhirnye ak smpai jugak drumah pda pukul 6 petang smlm..
best..leh release tensyen..smua sibling ak balik...
so dpt kumpul ramai2...
esok bersamaan ari sabtu,insyaAllah...adik bradik ayh aku nak dtg umah..
kena msak2 g..penat..hehe...
xpela..jnji bhgie kan..(ade kene mngena ker?)ekeke...
urm..misi rini..siapkan keje yang tertanguh..
xmau nnt kena bsg...ngn sorg dak tu..ekeke..
semoga misi ini tercapai...
hua...
malas..........................................................................................................................

Monday, October 12, 2009

surat unTuk mak & abah 1...

mak..abah...
disaat ini eya rase rindu sgt ngn mak abah..
dh 2 minggu eya x jmpe mak abh..lame eya rase...
tp eya bz..eya byk keje...bkn eya sje x nak balik..
eya thu, mak abah ske eya balik umah kan..eya kan tukang wat riuh rumah...
mak smpai x kisah kalo eya nak balik tiap mggu kan..
tu la kasih mak abh kan..
eya syg mak abh smpai bile2...
abah...eya mntak maaf..
eya jarang call abah...mcm kdg2 pk eya kejam..bile eya nak topup br eya cr abah...
eya mintak maaf skali lagi...
tp eya x pernah lupekan abah...tiap kali eya call ana or mak..mst eya tnye pasal abah...
eya rindu abah...eya sayang abah...
mak..eya pun syg mak sgt2...
mak mst terasa eya dh lame x balik umah kan..
mgu ni eya promise..ape pun jd eya nak balik umah..nak jmpe mak abh n adik2 kat umah tu...
eya rindu kalian.....
eya nak exam...eya mintak smua berkati eya ye mak..
doakan eya bleh jawab...mak doakan eya berjaya dunia akhirat...abah pun sme yer...
eya sgt2 memerlukannyer...
eya nak bis blaja dah..dhtu eya cube cr keje baik2 ye...
eya nak tlg mak abah...eya x nak mak abah rase susah..
eya nak tolong orang yg banyak berjasa kat eya...
22 tahun umur eya..eya dah patut balas smuanya...
tu janji eya kat mak & abah...
eya akan ingat smua jasa yg mak abah bg slame eya membesar ni...
eya sayang u all...
xde sape leh dapat syg yg sebanyak ini dari eya...
sbb eya thu...kalau xde mak abah..eya xkan ada kat dunia ni..xkan berjaya smpai skrg...
k la mak abah...eya nak wat keje...eya x sabar nak balik jumpe kalian...
eya syg mak abah sgt2..eya syg keluarga kiter...eya syg eja,eki,ana,faiq,farhan,faten n adik...
syg sgt2...
love u all so much.........
miss u...


ur doter,
nur fatihah ahmad siaaimi@ NFAS......

Sunday, October 11, 2009

mud kembali OK....

huhu..
dh ok skit..
dh kurang skit dr sedih..
insan yg buat ak sedih dh mntak maaf....huhu
urm...
aku rindu kawan2 time form 6..
tetibe je rindu menjelma...
kwn2 baik aku...SUE,nOnO...korg insan paling best aku pernah kenal....
my grOup dlu...sue,nono,cho(faIz),oNn,naIM,ct,usIN n akIm..urm..but sorAnG ni..ssh naK ckP skit...
sUE..ko ske wat aku ngis..sbb dgn ko sng ak nk cite pape..ko sng phm..tp ko ngis,aku lg r ngis..but..ko ttp sahabat dunia akhirat aku..xde sape leh pertikaikan...
nONO..ko kwn glr2 aku..myb sbb kite dh kwn lame..ko glr..ak bertmbh glr..ko slalu wat aku n yg lain2 gelak..miss u nono..tu aku suh mik ukm ko xnk..ko nak dok ujung utara tu jugak..ekeke...
but..aku hOpe smua yg terjalin akan trus terjaliN..
MIsS U aLL so MuCH..muahaha...


my luvly team..forever n ever....



mUHasAbah cInta...

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Saturday, October 10, 2009

kesedihan melanda..

rni..aku trse sedih glr2...
mcm ape je aku rase..
mcm2 ak pk..cam nak kua dr ukm ni pun ader..tp nak kemana...
nthla..aku thu skrg aku nak bersama femly aku je...aku x perlukan org lain nak hiburkan aku...
mak..abah..eya nak balik umah..sedih yg teramat2 skrg ni...
tp eya redho andai ini takdirNya...
ya Allah...kuatkan ati hambamu ini.........

Friday, October 9, 2009

selamat ulang tahun ke-2 PERCOUPLELAN kiter...



ekeke..tajuk agak mengedik jer kan..tp btolla..smlm sbnrnyer hari ulang tahun kami...event sbg kapel jer...tp byk bermakne...pada tarikh ini la Si Dier melamar aku mnjd kekasihnya...8/10/07...tarikh keramat tu..sape sangke n aku pn x pnh sangke aku akn berkapel dgn my lup tu smpai skrg..2 thun dh..insyaAllah,kalo ada jodoh nak smbt ulang thun yg ke3 sbg tunang plak...waa..bestnyer...sbb next year kami dh bis blaja..x sbr nak grade same2..n wat pengetahuan smua, my lup aku ni la kapel paling lame aku..huhu...slalu aku mudah bosan..paling kuat pun 6 month only..but now...2 years dh..ekeke...sronok2...papepun kepada my Lup tu..selamat ulang tahun ke 2 perkapelan kita...smoga kasih yg dibina drestui,diredhai, dan kekal slamanyer..kiter syg kamoo sgt2....

adiah kecil dr dier...kecik tp bermkne..aku x mkn2 smpai skrg...huhu

SP da best....


next sem last for aku n kgkawan..waa...best ke sedih pun aku x thu..yg aku thu,pas bis je sem 6 segalanya akan berubah...
dunia belajar dah xde...dunia lain menjelmakan diri..smua akn jd lain..kengkawan yg akn pasti dirindui..kwn gaduh n smua2...sains Pembangunan student@ SP team mmg meninggalkan seribu 1 kngn...yg pasti drindui kiter smua...
aisyah..kwn baik ak diUKM ni..ak akn rndu kmu slalu syah...geng2 yg best..fendi,ayub,ipin...korg mmg sporting..ayub..kwn yg pnh rapat ngn aku dlu..ko mmg best even kdg2 menyakitkan ati..fendi,ko mmg kwn terbaik..byk tlg aku..thanks ye...IPiN..ko kwn gelak kami..ko yg x pnh serius akan aku ingt slalu....n geng2 SP yg lain..eja n zati..my team gosip2..ekeke...rifhan,dila,ace,fara n lain2 la..x lrt nak taip dh..hehe..korg mmg best...jgn lupekan aku eh...rifhan si kecik dlm kelas..sory,aku pernah anggp ko agk sombong..tp ko mmg sebaliknyer...x sgke kite leh jd kwn yg sempoi..hehe..syg korunk..love u all..u all de best.....

salam JUMAAT..

ari yg indah...
penghulu segala hari...hari JUMAAT...
ekeke..xde bnda nak diwat..buhsan btol...tp asaiment melambak2 mintak disetlekan..
xpe..jap g aku setlekan kot..waa...
rini pestime kels dr hair abis awl dr biase..dak2 kelas punye la ske..
hehe...ptg ni ader kelas tutorial..x tau nak g ke x..tp smlm dh present part ktorg..so mcm mls nak g..huhu..sory kpd smua..myb ak x g kelas ptg ni..hehe...
abis mgu ni..tgl 1 mgu je g nak bis 14 mgu blaja..pastu 1 week for stdy..n 3 week for exam..waa..takutnye..ngee~~
then..bis je exam..cuti sem yg ak rase xkn cuti..kena siapkan paper work aku..

Thursday, October 8, 2009

SEJARAH @ HISTORY..

~~sejarah aku rajin meng en3..
~blog dh lame buat...
~~tp cam xde bnda...mls...
~~stat balik bile praktikal....
~~seorg abg tu@kktgn Opis menegurku....
~~dier komen kat blog aku ckp post la byk2..nnt dh pndah rndah..
~~waa...tq abg wan..sbb abg wan la eya mengAktIFkan balik blog yg sepi n xde bnda ni...
~~kpd abg wan...kawin jgn x jmput..hehe...thankS a Lot ye Cik Abg syaZwaN.......sape2 nak bce blog abg wan tu..cr je kat tepi blog list ak tu.,..hehe..promote2.....

dr penin bertambah2 penin....

...glier...tensyen glr rni....mcm x tdo jadi sia2......
....letih...sungguh letih....sbb smua jd x guna....


waa..disaat ini mmg kepala aku tgh biul..sesaat PUN tidak Tdo rni...
tp apbla keje x jd ape...bertambah biul kepala aku...
saat mcm ni aku rase dok lepak umah perkara PALING2 BEST dilakukan...
ee..cam mane aku ni..1 sem je g kan..xkn tu xleh thn...sdgkan 2 thun dh aku lalui bnda ni...
mak, abah....tolong doa2 anak2 mu ni berjaya dunia akhirat eh...
permudahkan segala2 nye...rase cam down lak rni..aip2...
FATIHAH ko boleh..usaha lebih skit..tenang,sabar,n jgn putus asa...
chAiYok2!!!!!!...............

Wednesday, October 7, 2009

kepala ku yg dh fenin...

ntahla...2 hari ni kepala penin ke skit aku pun x phm la...
cam nak pecah je kdg2...
dgn selsema n btuk lak..lame x skit cmni..
keje lak melambak2 kena pk...exam nak dekat..
adui..runsing glr aku cmni...mak abah,eya nak balik umah....
tensyen....

smlm ader lak sorg mamat tu,aku tnyer elok2 dier leh jwb wat aku skit ati...
eee...mmg poyo meraban tol lak dak tu...nasib aku ok g..kalo x sia2 ko kena maki dek aku..waa..kasar nyer aku...huhu....

Monday, October 5, 2009

SaHabaT???

hayati la lirik lagu ni kalo rase anda sahabat kepada sesape...

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Sunday, October 4, 2009

ari semalam..

smlm..
kami beramai2 telah ke umah ace..
mcm2 dugaan kami dpt untk smpai ke rumahnye...
kire2 mase yg tlh diambil stat dr ukm ialah slame 4 jam..sdgkan ace dok srmbn jer...
huhu..train tlh delay bpe kali nth..
smua tensyen,tp hepi tu ttp ader..xpnh ktorg kua secara ramai2 mcm ni..budak laki dh sedap mkn,ktorg kat dlm ukm g time tu..hehe...
ni gmbr yg tlh dbuat video oleh aku...
tonton la..kpd geng kosmate yg xde..sory 2 say la eh..tp bkn slh aku..waa...
video

Friday, October 2, 2009

projeK pg td bersAma aisYah..hehe


aisyah disebalik bunge...


aku yg kelihatan agk sengal mengal...


aisyh yg x bpe nak pndai snap...hehe..sory syah....


kami nak ke kelas ni....

petang jumaat yg busan.....

waaagghhhh...
busan glr petang ni....
slalu time2 camni xde kat bilik ni...
balik umah or g je mane2...
ader aisyah kat bilik..dier tgh tdo..bls dndam mlm td sme2 wat keje smpai x tdo sgt...
ape plan rni yer??mlm t dah plan ngn aisyah nak g tgkap2 gmbr...
eSOk??
yeah!!...esok ader agenda same2 dak koS...akan beraya ke seremban iaitu rumah Ace@ marziah...
myb akn bertolak dr ukm ni pada pukul 10 pg...
huhu...sory ye my dear..sok laling nak kua ngn membe2..awk dok kolej baik2 yer...ekeke...
rni x jmpe awk g...windu...ek eleh..hehe....gatai je ayt aku kan...